sunnuntai 21. elokuuta 2011

Tarveneulontaa



Veli on mankunut uusia tossuja jo kauan. Mä kudoin noita tossuja yhdessä vaiheessa niin monet, ettei inspannut yhtään kutoa ensimmäistäkään tossua, joten veli sai odottaa tovin.





Malli: Moda 6/2005, vanha hyväksi todettu malli, miehen koko. 



Lanka: Sandnes Fritidsgarn mustaa ja tummansinistä; Sandnes Tove turkoosia kaksinkertaisena.



Menekki: Yht. n. 160 g.



Puikot: 5,5 mm.



Onhan nämä tossut kivoja ja ihmiset tykkäävät, mutta jotenkin vaan niin kertakaikkisen tylsää neulottavaa. Positiivista on, että sain tähän upotettua jämäkeriä.



Jämäkerän upotin myös näihin perussukkiin.





Menevät samalla poikaselle kuin aiempi palmikkopusero.



Ja myös näihin upotin jämäkerän.





Malli: Perussukka kärjestä alkaen.



Lanka: Novita Seiskaveikka Linnut, Punatulkku.



Menekki: 75 g.



Puikot: 3,5 mm.



Eno toivoi lyhytvartisia sukkia, joten tarpeeseen menevät nämäkin.


lauantai 13. elokuuta 2011

Monsterisuvun uusimmat tulokkaat



Taas on muistettu kahta lähipiirin jäsentä ikiomilla monstereilla.





Malli: Dot the Dress Up Box Monster by Rebecca Danger.



Lanka: Cascade 220 Wool Heathers, keltainen, ja 220 Wool, Magenta.



Lanka: n. 70 g.



Puikot: 4,5 mm.



Tykkään ja ilmeisesti myös lahjan saaja tykkäsi. Ainoa, mistä en tykkää, on, että tämä muistuttaa liiaksi Pikachua. Ei ollut tarkoitus.





Malli: Charlie the Ceiling Monster by Rebecca Danger.



Lanka: Cascade 220 Wool, vihreä, ja 220 Wool Heathers, keltainen.



Menekki: n. 40 g?



Puikot: 4,5 mm.





Charlie olikin aika vekkuli, ja lähti samaan perheeseen.







Tässä he odottavat yhdessä jännittyneinä uuteen kotiin pääsyä.





Tänään heitettiin ilmaan taas tilausta tossuista ja sukista. Eipä tule ongelmia, mitä tekis. :-) Yksi käsipari lisää voisi olla avuksi. Kai sitä naisena pystyisi kutomaan kahta eri neuletta ja katsomaan telkkaria ja keskustelemaan yhtä aikaa.


perjantai 12. elokuuta 2011

Palmikkoa yksveelle



Kesälomalla mua vaivasi ihan hirveä startiitti ja aloitin vaikka kuinka monta neuletyötä yhtäaikaa. Tämä oli yksi silloin aloitetuista töistä, joka palasi tehtaalta hiljattain. En edes tiedä, miksi tulin aloittaneeksi puseron joka neulottiin osina (kuinka vanhanaikaista!), mutta niin vain tein. Palmikot kutsuivat.





Malli: Modasta 4/11. Joku tuontimalli tämä on, en vaan ole löytänyt sitä vielä. Alunperin tämä oli tehty Sublimesta. Modassa oli joku mielikuvitukseton nimi. Koko 1-2 v.



Lanka: Gjestal Maija, turkoosi.



Menekki: 163 g.



Puikot: 3,5 & 4 mm.



Mulla oli tässä eri lanka kuin ohjeessa, mutta mittailin kyllä matkan varrella, ja tämän pitäisi olla yksivuotiaan kokoa. Se näyttää niin pieneltä, mutta ehkä mä en vaan enää muista, kuinka pieniä vauvat ovat. Kulutin tähän melkein kaiken sen, mitä jäi tyttären puserosta. Loppulangasta kutaisen vielä sukat puseron kaveriksi. Ja se tykkääminen? No jaa. En oikeesti pidä juurikaan osissa neulomisesta, etenkin, kun todella en osaa itse osiani koota lopputulokseksi. Muutenkin saumat vähän syövät ulkonäöstä aina. Ja mukavuudesta. Tulipahan tehtyä.





Peruspalmikoita oli kyllä ihan kiva tehdä pitkästä aikaa.



Syksyn tullen pää pursuaa taas kaikenlaisia ideoita. Kaiken maailman syysjuttuja olisi ihana tehdä ja kokeilla uusia lankoja. Kun vaan olisi vielä enemmän aikaa.


torstai 11. elokuuta 2011

Isälle



Isälle tein merkkipäivän kunniaksi sukat, joihin sain inspiraation täältä ja siellä inspiraatio alunperin oli tullut täältä. Kiitos siis molemmille inspiraationlähteille!





Malli: Broken Seed Stitch Socks (mallineuleen ohje löytyy Ravesta, kun hakee tuolla nimellä).



Lanka: Katia Laine Nylon, tummanharmaa ja Lana Grossa Meilenweit Fun& Stripes.



Menekki: 58 g.



Puikot: 2,5 mm.



Näitä oli kiva tehdä. Isäni pitää lyhytvartisista sukista, joten sellaiset tein. Aloitin 64 silmukalla, mutta vähensin aika pian 56 silmukkaan. Kantapää on tavallinen vahvistettu kantapää.





Näitä olisi kiva kokeilla eri väriyhdistelmillä.


lauantai 6. elokuuta 2011

Pikkuiselle



Ystäväperheeseen syntyi toinen poika ja sen vuoksi täällä tartuttiin puikkoihin.





Malli: Seamless Yoke Baby Sweater, ilmaisohje löytyy linkin takaa.



Lanka: Novita Luxus Cloud, bambua ja villaa.



Menekki: 150 g täsmälleen.



Puikot: Ohjeesta poiketen, lankavalinnan vuoksi 4 mm.





Tämä on kiva malli ja näitä voisi tehdä useammankin. Olen erityisen ihastunut malleihin, joita ei tarvitse koota, koska en osaa itse koota niitä. Näin saa valmista heti. Ohje itsessään olisi voinut kyllä olla parempikin. Esimerkiksi hihojen pituutta ei ollut määritelty mitenkään, ja kun itsellä on pelkkiä varhaisteinejä, on hiukka vaikea miettiä, kuinka pitkät kädet vauvoilla on. Raven kautta hain sitten hiukka kommentteja, ja päädyin tekemään n. 15 cm pitkät hihat. Muutenkin ohje oli hirmu pientä pränttiä ilman kappalejakoja, sitä oli vaikea seurata. Mutta lopputulos on kiva ja sopii molemmille sukupuolille.





Cloud oli edelleen ihan kohtuumukavaa neulottavaa. Sitä tuli hamstrattua alesta aika reippaasti, varastossa olisi vielä sitä ihanaa vihreää ja punaista minun kokoisen vaatteen verran. Jos jostakin haluaisi valittaa, niin se on aika liukasta, eli kiristää pitää aika paljon neuloessa ja varmaan myös nuhraantuu kohtuullisen helposti. Ja väriä ei tahtonut kuvatessa saada toistumaan oikein sitten millään. Täähän viettää lilaan tää sininen, ja esimerkiksi ylläolevassa kuvassa sitä ei kyllä huomaa. Muut kuvat yritin valita sen perusteella, että väri toistuisi edes suunnilleen oikein. No, siinä asiassa vika lienee enemmänkin kuvaajassa kuin langassa.





En meinannut ensin käsittää millään tuota kaarrokkeen ja hihansuiden mallineuletta. Se on hyvin simppeli, mutta en ole koskaan neulonut tuollaista. Napit on adoptoitu yhdestä tyttären vähän käytetystä villatakista.



Isoveljelle lähti lohtulahjaksi sukat  mallilla perus. Varressa Seiskaveikka Raidan jämät, terässä Seiskaveikkaa.





Ehkä kolmivuotiaat eivät saa lohtua villasukista samalla lailla kuin aikuiset, mutta silti. Heh.


maanantai 1. elokuuta 2011

Sydämellinen monsteri





Malli: Gort the Gymbag Monster by Rebecca Danger.



Lanka: Novita Softy.



Menekki: n. 120 g yhteensä.



Puikot: 5,5 mm.





Tätini toivoi tällaista itselleen, ja kun hän sairastui, tuli tarve toteuttaa toive. Niinpä tämä sydämellinen monsteri lähti häntä ilahduttamaan. Sydämet on neulottu suoraan päästä ja ommeltu kiinni.  





Softysta ei tullut lempilankani tämän projektin myötä, mutta kyllä siitä pehmoisen monsterin sai. Kovasti sitä täällä kotonakin halailtiin ennen sen lähtöä omistajalleen. Lisäksi omistaja sietää huonosti villaa, ja tämä on suurelta osin keinokuitua. Langasta näkee myös, että se nuhraantuu melko nopeasti.





Tässä takapuolen syrän.





Ensi kerralla jotakin muuta. Promise.