sunnuntai 25. heinäkuuta 2010

Välillä valmistakin



Eikä aina vaan pelkkiä ostoksia. :-) Shibuiknitsin sukkalanka huuteli sen verran kovaa, että pääsi puikoille kera kulmikkaiden puikkojen melkein välittömästi.





Malli: Omasta päästä, melko basic. Varressa minikiertoja eri kohdissa.



Lanka: ShibuiKnits Sock, väri Anime.



Menekki: 50 g.



Puikot: Kulmikkaat puikot, 3,25 mm.



Titityyn myyjä sanoi, että neliskulmaiset puikot vastaavat 0,5 mm pienempiä puikkoja, joten kokoon 2,75 mm tähtäsin. Hyvin tuntui puikkokoko sopivan tälle langalle. Yllättävän mukavaa näillä neulominen olikin, vaikka ovat kaiken lisäksi metallia, ja neulon nykyään pääsääntöisesti puupuikoilla. Neuloin varpaista alkaen, niin sain käytettyä koko kerän. Sukat ovat kokoa 34.





Näitä ennen valmistuivat toisetkin sukat, jotka söivät kolme jämäkerää, aina yhtä suuri ilonaihe!





Tänään käännyin syysvaihteelle ja istuin uimarannalla neulomassa ihanan syksyistä kaulahuivia tyttären toteuttaessa itseään vedessä. Loma loppuu huomiseen.


perjantai 23. heinäkuuta 2010

Vielä vähän ostoksia...



Seuraava reissu suuntautui Särkänniemen kautta Keski-Suomeen. Jyväskylän lankakauppoihin pääsin tutustumaan ensimmäistä kertaa. Poppeli-niminen liike oli kylläkin lomafiiliksissä ja auki vain tiistaisin. Mulla oli aikaa käydä keskiviikkona, joten se siitä. Pikkulinnassa kävin, mutten ostanut mitään. Pääkohde oli luonnollisesti Titityy , missä olin vieraillut aiemmin vain virtuaalisesti. Kauppa oli yhtä ihana kuin olin kuvitellutkin ja oli mukava päästä hypistelemään joitakin lankoja, mitä on nähnyt vain ruudun takaa.





Tässä sitten ostokset. Tytär oli mukana, ja ihastui Shibuiknitsin Anime-väriseen sukkalankaan, joten otin yhden kerän hänen sukkiaan varten. Kaksi muuta vyyhtiä ovat Fleece Artistin Trail Socksia, toisen väri on Topaz, toisen Victoria. Turkoosi ei ole ihan mun juttu, mutta tässä taannoin selailin yhtä sukkakirjaani, ja nähtyään siinä turkoosit sukat, mieheni tokaisi ohimennessään, että onpas hienon väriset sukat. Tästä siis jotakin hänelle. Victoria luhistui kättelyssä ja päätin alkaa keriä sitä samointein. Kerijä vaan pisti stopin, ja keri lankaa ihan miten sattui ja koko prosessista tuli hermoja raastava. Kerijä veti lankaa puolalle niin pitkälle, että osa tippui koko ajan ja seurauksena oli yhtä sotkua. Käsin lopulta kerin sitten vyyhdin. Mielenkiinnosta päädyin ostamaan vielä Kollage Yarnsin neliskulmaiset puikot kokoa 3.25 mm. Aloittelin niillä samantien Animesta sukkia ja yllättävää kyllä, ihan mukavaa niillä on tikutella.



Jos jollakulla on ollut kerijänsä kanssa samankaltaisia murheita, olisi kiva kuulla.


sunnuntai 18. heinäkuuta 2010

Lontoo!



Huhtikuisen pettymyksen jälkeen toinen yrityksemme matkustaa Lontooseen onnistui ja tuhkapilvet pysyivät poissa. Jei!



Olin katsonut valmiiksi lankakauppoja Ravelryn kautta ja valitsin kolme kiinnostavinta kohteekseni. Ensimmäinen kohteeni oli I Knit London, joka löytyi Lambeth North-metroaseman lähistöltä.





Tämä oli ihan mukava kauppa. Paljon Cherry Tree Hillin lankoja, Colinettea ja Manos del Uruguayta. Oli muitakin minulle tuntemattomia lankamerkkejä, ja myös paljon kirjoja ja lehtiä.





Täältä en ostanut kuitenkaan muuta kuin kaksi kaunista vyyhtiä Manos del Uruguayn Silk Blendiä.





Seuraavaksi kävin Libertyn tavaratalossa keskustassa; viehättävä vanha talo, jossa on myynnissä kattava kokoelma Rowanin lankoja. Hinnat olivat kuitenkin ihan normaalia tasoa, joten mitään en ostanut.



Viimeinen ja paras kauppa, jossa vierailin oli Loop, lähin metroasema on Angel. Siellä kävin kahdesti, ensimmäisellä kertaa suljetun oven takana ihastelemassa ja toisella kertaa pääsin sisään asti, kiitos Neulovan ystävän.









Loopissa oli ihastuttava kokoelma lankoja ja kirjoja kahdessa kerroksessa. Täällä kulutin reippaasti aikaa - ja rahaa...



Pelkästään kirjoja selatessa meni pitkä tovi, siellä oli monia kirjoja, mitä en ollut aiemmin päässyt näkemään.



Langoista löytyi uutta ihanuutta Madelinetoshia, Koigua, Casbahia, Misti Alpacaa, Rowania ja vähän kaikkea.





Madelinetosh on ilmeisesti amerikkalaista perua ja vaikuttaa tosi ihanalta. Lanka on Tosh Sock ja värit ovat Isadora, Stovepipe ja Scarlet. Värejä oli tosi paljon, muttei valitettavasti kaikkia voinut ostaa. Yritin ostaa sellaisia värejä, mitä omista varastoista ei paljoa löydy.





Hand Maiden Casbahia löytyi useita värejä, ja nämä kaksi kaunotarta otin mukaani. Värit ovat Cedar ja Amethyst. Casbah oli hiukan edullisempaa kuin Suomessa. Muuten langat olivat varmaankin kutakuinkin normaalin hintaisia, eli ostin enemmänkin sen vuoksi, että saatavuus Suomessa on huono.





Tämä ihana Lantern Moonin puikkopussi puikkoineen oli vaan pakko ostaa. Kauniita asioita tarvitaan aina. Eikös?





Misti Alpacan Hand Painted Chunky, väri Red Rover. Pätkärääkättyä, mutta mitkä ihanat värit. Tästä tulee mulle paksu kaulahuivi talveksi.





Ja toista pätkärääkättyä Peace, love and misti alpaca Handpainted Sock-lankaa. Värin nimi on Buds in paradise. IHANAT värit tässäkin.



Neulomiseen liittyviä kirjoja ostin viisi kappaletta, joista kaksi Loopista, kaksi Foyles-nimisestä iiisooosta kirjakaupasta ja yhden jostakin halpiskirjakaupasta Loopin läheltä.





Sukkakirjoja suurin osa, mitäpä muutakaan. En ole kunnolla ehtinyt näitä edes vielä tutkiskella, onneksi on viikko lomaa vielä jäljellä.



Lontoossa oli tyypilliseen tapaan pilvistä ja sateistakin. Suomeen paluu oli kuin olisi etelään saapunut, outo fiilis!


perjantai 9. heinäkuuta 2010

Jokapäivän sukat





Malli: Hermione´s Everyday Socks, löytyy Ravelrysta.



Lanka: Regia 4-fädig Winter Color.



Menekki: n. 70 g.



Puikot: 2,5 mm.



Ohjeessa käytetyt puikot olivat 2,25 mm, ja kavensin 8 s pois varren puolivälissä, koska olisi muuten tullut liian isot. Mallineule oli mukavan helppo ja tv-ystävällinen ja Regia lankana aina miellyttävää neulottavaa.





Sukat menevät enolleni, joka rei´ittää sukkia ja tossuja tiheään tahtiin. Kahdet huopatossut hän on jo kuluttanut puhki. Mutta neulojallehan suurin kiitos on se, että neuleita käytetään. Sukkalangat eivät tästä talosta han heti lopu.


lauantai 3. heinäkuuta 2010

Hiljaiseloa



Olen aloittanut lomani ja ollut sen myötä kiireisempi kuin pitkiin aikoihin. Nyt aion kyllä rauhoittaa menoa hiukan, etten täysin ryydy ennen loman loppumista. Juhannuksena koitin seurassa neuloa aiemmin esiteltyjä limenvihreitä palmikkosukkia, mutta onneksi otin suunnitelma been mukaan, koska eihän palmikonkierroista tullut yhtään mitään kaikkea seuratessa. Juuri ennen juhannusta törmäsin Kangaskasan blogissa kivoihin sukkiin, joten niistä inspiroituneena tein omat.





Malli: Kangaskasalta napattu, kiitos!



Lanka: Novita Nalle Kukkaketo, Ruusu ja Novita Nalle Vuodenajat, Talvi, sekä sivuosassa mininöttönen jotakin muuta seiskaveikkaraitaa.



Menekki: n. 70 g.



Puikot: 3,5 mm.



Sukat on siis neulottu 2 krs vuoronperään eri keriltä. Värit sopivat kauniisti yhteen. Talvi oli mielestäni kauniin värinen ostaessa, mutta jotakin sen värimaailmasta puuttuu. Tästä syystä sitä oli jäänyt varastoon pyörimään, ja pyörii sitä siellä vieläkin, ehkä jotakin keksitään loppukeränkin varalle. 





Pikapikaa valmistuivat myös pikkusukkaset pikkupojalle Sandnes Lanettin jämistä. Neuloin kaksinkertaisella langalla.





Näiden kuvaaminen oli liki mahdotonta auringossa, kun valkoiset ja keltaiset raidat hyppäävät silmille. Mutta saa tästä jonkun tolkun, mistä on kyse. Aah, mitä onnea aina koen, kun saan langanlopuja katoamaan! :-)



Perjantaina poikkesin kahden oman ja yhden lainatun lapsen kanssa Turun keskiaisilla markkinoilla ja tunnelma oli yhtä ihana kuin aina ennenkin. Siis suosittelen lämpimästi. Että asia olisi jotenkin kytköksissä neuleisiin, siellä myydään lankaa ja käsitöitä. Ostin ihanan Rintalan tilan hahtuvapalleron.





Ei hajuakaan, mitä siitä tulee isona, mutta onhan se kaunis ja pehmeä noinkin.