tiistai 30. maaliskuuta 2010

Kevättä odotellessa



Maaliskuun lopulla vietetään aina oman lapsen ohella serkkujen nimipäiviä, ja koska en jouluna ehtinyt neuloa katraalle sukkia, vaikka oli tarkoitus, tein sen nyt.





Malli: Thuja Knittysta.



Lanka: Novita Seiskaveikka Jättiraita.



Menekki: Näihin ja toisiin yhteensä melkein 150 g.



Puikot: 4 mm.





Thuja on yksinkertainen, mutta kiva ja mukavasti neulottava malli. Sovelsin sitä kaikkiin näihin tekemiini sukkiin. Isommissa sukissa silmukoita alussa 40, pienimmissä 32. Pitkästä aikaa oli mukava neuloa sukkia paksummasta langasta, ja tulosta syntyi ihan supernopeasti, kun vertaa 2,5 mm puikoille neulottuihin sukkiin. Tykkäilin tästä värityksestä myös. Lähes koko kerä meni näihin, mutta pari raitaa on vielä jemmassa. Pikkusukissa värit menevät vähän miten sattuu, mutta väliäkös tuolla. Syynä on väärinpäin aloitettu jämä... Tyttölapsi sai myös sukat samalla mallilla.





Näissä 3,5 mm puikot ja 40 s aloituksessa, lankana Nallen Kukkaketo Syreeni. Näiden Kukkaketojen värityksistä pidän kovasti ja Ruusuakin on kerä jemmassa.



Sukkia tulee olemaan täällä aina vaan, jälleen ostin itselleni AdLibriksestä ihanan uuden sukkakirjan:





Todella monipuolinen ja kiva kirja; kauniita palmikkosukkia ja kirjoneulesukkia.



Turun Kädentaidot-messuillakin kävin perinteisesti Äitini ja Tyttäreni kanssa. Ehkä Titityykin joskus vielä löytää tiensä Turunkin messuille? Pliis?





Messuilta ostin itselleni tätä Dropsin uutuuslankaa, joka oli edullista ja mukavan tuntuista. Näen nämä kerät mielessäni February Lady Sweaterina itselleni. Kauniita Dropsin nappeja ostin myös.





Pääsiäinen tulee ja täällä kasvatellaan raiohraa. :-)


keskiviikko 10. maaliskuuta 2010

And the Hamster goes to....





Malli: Hamterbeans by Emily Stoneking. (Ravelrysta löytyy)



Lanka: Sandnes Mandarin Petit + Marks&Kattens Anemone.



Puikot: 2,5 mm.



Menekki: Minimaalista.



Ihastuin tyttären ohella näihin Ravelrysta löydettyihin pikkuhamstereihin, ja sovittiin, että jos tyttären unohdustilastot hieman paranevat, neulon hänelle yhden. Koska veljensä tilastoissa ei ole moittimista, oli tietysti selvää, että hänkin sai omansa. :-)





Malli on simppeli ja lopputulos tosi söpö. Erityisesti pidin siitä, että jalkoja ei tarvinnut näpertää kutoen, vaan korvat ainoastaan neulottiin ja niiden päättelylangoista solmittiin jalat. Helppoa. Vihaan enimmäkseen kaikkea pientä näpertelyä, mutta tässä sellainen jäi minimiin. (vihreä örkki roskaantui, kun ei suostunut pysymään kuvauksissa paikallaan vaan vyöryi mäkeä alas, toim.huom.)





Tytär halusi lilan. Silmiksi laitoin mustat helmet.





Ja poitsu limenvihreän. Siitä tuli näköjään hiukan pidempikin.



Tässä mitellään.





Kumpi nauraa ensin?


torstai 4. maaliskuuta 2010

Herrasmiehen puolihousu



Sillä tavalla minä alitajuisesti suomennan näiden sukkien nimen, herrasmiehen puolihousu. :-)





Malli: Gentleman's Half Hose in Ringwood Pattern by Nancy Bush (Knitting Vintage Socks)



Lanka: Regia Color 4-ply, Atlantic.



Menekki: 100 g.



Puikot: 2,5 mm.





Sukat menevät lahjaksi kohta pyöreitä täyttävälle sedälleni. Malli on jo pitkään kiehtonut minua, tuosta pinnasta tulee jotenkin mukavan näköinen, vaikka mallineule onkin uskomattoman simppeli. Tykkäisin tällaisista itsekin.





Hiukan jouduin tekemään sukista ohjetta lyhemmät, kun vakavasti pelkäsin langan loppuvan kesken; eikä siitä lopulta montaa metriä jäänytkään jäljelle. Ihan riittävän pitkät sukat syntyivät, toivottavasti ovat sopivat käyttäjälleen.





Pitäiskös tehdä mullekin? 


tiistai 2. maaliskuuta 2010

Luxus-tossut :-)



Neulomukset ovat odottaneet kuvaajaansa. Tänään onnistuivat treffit.





Malli:  Nola´s Slippers.



Lanka: Debbie Bliss Donegal Luxury Tweed Aran, ruskea ja pistaasi.



Menekki: Ruskea 85 g, vihreä 41 g.



Puikot: 5 mm.



Ostin heräteostoina tätä lankaa paikallisesta; minähän olen hulluna tweedlankoihin ja nuo värit kertakaikkiaan osuivat ja upposivat välittömästi. Käyttötarkoituksesta ei ostohetkellä ollut mitään käsitystä, mutta Ravelrya selattuani löytyi tarkoitus.





Vaikka tossuja ei ole huovutettu, ne ovat kohtuullisen jämäkät, koska jalkaterä neulotaan kaksinkertaisella langalla. Lisäksi istuvat yhtä mukavasti kuin sukat yksinkertaisella langalla neulotun vartensa vuoksi.





Fiksumpi neuloja olisi jaksanut tehdä neulotun pohjasauman nurjalle, kuvasta voitte päätellä, miten täällä kävi. :-)



Ihanat tossut, ihana lanka, ihana malli. Lanka ehkä olisi voinut saada ylevämmänkin käyttötarkoituksen, mutta toivottavasti kestää tossukäytössäkin. Tykkään kovasti, ja olisi ihanaa tehdä (melko kallis) pusero tästä. Pakko oli hakea varastoihin vielä 3 kerää samaa lankaa mustana.