sunnuntai 27. heinäkuuta 2008

Tämän blogin tämän kesän viimeiset kukka- vaan ei sukkakuvat


Tänään juhlittiin veljeksiä, kummipoikaa ja hänen isoveljeään. Lahjaksi kudoin jo talvi mielessäni sukat.


'


Malli: Perus molemmissa.


Lanka: Novita Seiskaveikka Jättiraita ja Dale Hauk.


Puikot: 3,5 mm.


Sitten vielä niitä kukkakuvia. Keväällä poimimme summassa tyttären kanssa siemenpussirivistöistä kaksi pussia, tyttö valitsi. Malvikkeja jo esittelinkin, ne ovat kasvaneet hienosti. Samoihin aikoihin nuppuja näkyi toisessa kukkalaatikossa.



Mun mielestä nämä nuput ovat mielettömän kauniita ja aukeavat todella viehkosti.



Tämä laji on Aurankukka.



Lopuksi vielä kuva tytön omasta Gerberasta. Turussa saatiin ihailla kesäkuun alussa Kaisa Salmen suunnittelemaa ympäristötaideteosta Gerberauni. Tiettynä päivänä kukkia sai sitten klo 12 alkaen hakea itsensä iloksi. Lapset kävivät Mumminsa kanssa tuohon aikaan kyseisenä päivänä Gerberaa hakemassa, vaan ahneus oli voittanut ja kukat olivat jo lähes hävinneet kirkon edustalta. Jäljellä oli vain vihreitä lehtiä. Tällaisen yhden kukattoman he olivat kuitenkin saaneet sieltä mukaansa, ja kun sitä aikansa kasvateltiin, puhkesi näkyviin tytön suureksi iloksi keltainen Gerbera; keltaista tyttö oli toivonutkin. Nyt on jo toinen kukka puhjennut.


keskiviikko 23. heinäkuuta 2008

Tangled Yoke Cardigan



Malli: Tangled Yoke Cardigan by Eunny Yang (IK Fall 2007)


Lanka: Ornaghi Filatin Merino Kind, kaurapuuro.


Menekki: 444 g. :-)


Puikot: 2, 4 ja 4,5 mm pyöröt ja sukkapuikot.


Tämä on ollut listoillani jo pitkään; kaunis neule. Moni asia teki tästä mukavan neulottavan; kaunis ja erilainen palmikko, se seikka, että takki neulottiin kokonaisena, kaarrokkeista olen aina tykännyt ja lanka on ihanaa. Ylläolevassa kuvassa väri on lähinnä oikeaa.



Koon puolesta onnistuin tosi hyvin. Koska mulla oli eri lanka, soveltaminen vei oman aikansa. Aloitin ensin 4,5 mm pyöröllä, mutta neuleesta olisi tullut liian suuri. Vaihdoin 4 mm puikot ja neuloin pienimmän koon mukaan ja on kyllä mittojen mukaan juuri tehty.



Palmikkokuvio oli paikoin aika haastava, mutta haasteethan ovat kivoja. IK:n neuleessa ei näy tuollaisia reikiä mitä mulla, mutten anna sen häiritä.



Nykyään jaksaa usein ihmetyttää, miten vähän lankaa neuleisiin lopulta usein menee. Ennen, kun neuleet olivat vielä malliltaan useimmiten laatikkoja, niihin oli varattava se kilo lankaa, mutta nykyään näinkin pieni määrä on tarpeeksi.



Napit ovat tällä kertaa ihan neutraalit ja lähes samanväriset kuin lanka. Nappilistojen kanssa sain hikoilla oikein kunnolla tällä kertaa. Tein yhden, tein toisen, tein kolmannen jne. Nappilävistäkin tuli sitten vielä liian suuret ja niitäkin vähän pienensin jälkikäteen. Nyt listat ovat suht kohdallaan, mutta valitettavasti toisen puolen yläosasta kaulus tai nappilistan yläreuna kinnaa ja mä en yksinkertaisesti jaksa enää tehdä asialle mitään.


Kinnatkoot. Ugh.



Käyttöneule tästä ehdottomasti tulee! Ihana päällä, kauniskin, neutraalin värinen eikä edes hikoiluttanut, vaikka seisoin helteessä kuvattavana. :-) Kiitos miehelle kuvista!

sunnuntai 20. heinäkuuta 2008

Kuukauden sukat


Aloitin kesän alussa ja lomani alussa sukkia pojalle. Neule on hitaanlaisesti valmistunut ja eilen sukat pääsivät vihdoin pois puikoilta. Onneksi poika halusi lyhyet varret. ;-) Ensin kuitenkin nuppuja:



Sitten sukkia:



Malli: "Oma". Jalkapöydän neulos on 2 o 2 n siten, että 3 krs kutakin, ja sitten päinvastoin.


Lanka: Gedifra Cotton Socks Color.


Menekki: N. 40 g, argh sitä jäi vieläkin 22 g...


Puikot: 2,5 mm.



Tiimalasit.



Lähempi kuva mallineuleesta.


Ja sitten kuva yön aikana auenneesta kukasta, siemenestä kasvattamastani Malvikista!



Onhan se palkitsevaa, kun on pistänyt siemenen multaan ja silloin tällöin kastellut, ja lopputulos on näin kaunis!


Lopuksi neuvoja kyselisin: Tangled Yoke Cardigan on viimeistelyjä vaille valmis (voih, kuka neulois nappilistat, ikinä ei nappaa...) ja kysyisinkin, että miten pingotetaan kokonaisena neulottu takki? Vinkkejä? Vai olisiko parempi vain höyryttää harson läpi tms.?

lauantai 19. heinäkuuta 2008

Reissuilua


Käväisimme pikaisesti Helsingissä; Lintsillä ja Leikkiluolassa. Leikkiluola sijaitsi neulojan kannalta mukavalla suunnalla (kun ensin löysimme koko luolan...) ja pääsin käymään itekseni sekä Priimassa että Vihreässä vyyhdissä. Pitkään haahuilin Priimassa ja lopulta ostin kaksi ihanan sävyistä vyyhtiä Araucanian Ranco-sukkalankaa, en voinut vastustaa.



Jos Noron sukkalankaa olisi ollut tarjolla, olisin varmasti sortunut siihenkin.


Vihreästä Vyyhdistä ostin yhden kerän ihanan väristä sukkalankaa...



...joka on kyllä pätkärääkättyä, mutta uskon, ettei häiritsevästi, kun sävyt ovat noin lähellä toisiaan.



Tässä vielä koko kompanja. Kuten näkyy, Priimasta ostin vielä kultaisia (!) isoja hakaneuloja, jotka pvat pitkään olleet hankintalistalla ja VV:stä eebenpuiset (Lumikki-)puikot, jotka toivottavasti eivät väänny käytössä yhtä kieroiksi, kuin bambuiset Addit.


tiistai 15. heinäkuuta 2008

Rouheaa sukkaa ja ostoja


Loma loppui ja työt alkoivat, eli neulomisaika on vähentynyt hieman viime viikoista. Kaksi työtä on tekeillä, ja viime öinä töissä valmistuivat nämä.



Malli: Perus.


Lanka: Pysyi mysteerinä loppuun saakka, mutta se oli Sandnesin Fritidsgarnia, ei oikein sukkalankaa, eh...


Puikot: 3,5 mm.


Langat ovat taannoin saamiani perintölankoja. Kerät olivat käsin kerittyjä, enkä tiennyt, mistä langasta oli kyse. Kerien vähetessä paljastui, että mieheni isoäiti oli kerinyt kerät vyötteiden ympärille, ja lanka olikin tosiaan Fritidsgarnia. Jos olisin tiennyt, olisin tehnyt siitä jotakin muuta, kuten huovutettuja lapasia...Harmaat sävyt ovat tosi kauniit. Sukat menevät työkaverille.



GetKnitted pakotti minut tilaamaan lankaa...



Tätä ihanaa Felted Tweediä, värinä cocoa, voisiko parempaa olla...



Ja tätä Lana Grossaa baijerilaisia varten.


Tosin etsiskelin tilauksen jälkeen kuvia langasta neulottuna ja löysin sakasalaiseen blogiin, jossa oli tehty baijerilaiset tästä ja tekijän mielestä lanka ei sovi niihin. Lopputulos oli kuitenkin kaunis. Väri on kiva, ja varmasti langalle löytyy joka tapauksessa käyttöä. Voipi olla, että jästipäisenä kuitenkin koitan pakottaa langat Baijerilaisiksi...


Lankojen taustalla näkyy uuden ihanan nojatuolini rahi; olen vihdoinkin saanut ihanan oman neulomispaikan! Pihalla kasvaa kaikenlaista, tässä yksi räpsäys rohtosormustinkukasta, jonka nimi löytyi kuukeltamalla, eikö olekin kaunis! Tämä taitaa olla levinnyt naapurin puolelta, itse en ole sitä istuttanut.



Koska on tullut osteltua lankaa, on myös luovuttava jostakin, ja niinpä aion tänään tai lähipäivinä laittaa lankaa myyntiin myyntisivuille, palaillaan.

perjantai 4. heinäkuuta 2008

Pikkuista pikkuisille


Lähipiiriin syntyi pieni poikalapsi, joten ei auttanut kuin tarttua puikkoihin.



Malli: Umbilical Cord Hat (kirjasta Stitch´N Bitch).


Lanka: Sublime Baby Cashmere Merino Silk DK, beige ja vaaleansininen.


Puikot: 4 mm.


Menekki: n. 30 g.



Sen verran muokkailin, että nostin silmukkamäärän 64 => 80 s, koska käytin pienempiä puikkoja. Ihan hauska tämä "napanuorahattu". Lankaa on ihanan ylellistä neuloa. Loput langat kuluivat alla oleviin.



Malli: Perus, sukissa tiimalasikantapäät. Molemmissa 27 s puikoilla.


Lanka: Sama.


Puikot: 4 mm.


Menekki: n. 27 g kumpiinkin.


Koska lankaa edelleen oli yksien sukkien verran, tein vielä nämä varastoon seuraavaa poikavauvaa odottelemaan, että sain nyssäkät pois varastoista.



Kyllä tällaiset pikkusukkaset vaan on söpöjä (ja nopeita tehdä).


Tilailin vielä Kurkkustoresta lankaa mm. miehen villatakkia varten ja pakko kehaista, että langat saapuivat UK:sta Suomeen kahdessa vuorokaudessa!

keskiviikko 2. heinäkuuta 2008

Hiiru Hiirulainen


Eläimellinen meno jatkuu. Ihana esikoinen täyttää tänään 10 vuotta! Hirmuisen paljon, täyskymppi tuntuu jo siltä, että aikaa on kulunut paljon. Hän sai aiemmin meiltä lahjaksi uuden pyörän. Tuntui kuitenkin siltä, että täytyy tänä päivänäkin olla jotakin annettavaa ja niin syntyi illalla häthätää Hiiru.



Malli: Omasta päästä.


Lanka: Sandnes Sisu harmaa ja musta, häntärusettina Kitten Mohairia.


Puikot: 3 mm bambusukkikset.


Menekki: Ei paljoo.



Hiiru sai hyvän vastaanoton, lapset edelleen rakastavat pehmoja. Ihanaa silti, kun näin pieni juttu saa toisen onnelliseksi. Tosin häntärusetti sai samantien lähtöpassit.


Tämän miniprojektin myötä ihastuin Sisu-lankaan, jota on muutamaa väriä varastossa ajalta ennen bloggaamista; tein silloin äidilleni sukat, johon hän kirjoi itse punatulkun monella värillä, kun en osaa sellaista itse tehdä. Nyt tekisi mieli raitasukkia jämäväreistä.



 

tiistai 1. heinäkuuta 2008

Missä norsut ratsastaa...



Malli: Elefante by Susan B. Anderson.


Lanka: Novita Tennessee.


Puikot: 3,5 mm.


Menekki: Ehkä n. 50 g, en laskenut.



Elefantti on ollut tekolistalla jo jonkin aikaa söpöytensä vuoksi. Neulominen oli suht mukavaa, vaikka toisinaan tällaiset pikkunäpräykset saavat mut hermostuneeksi. Tässä tosin suurin osa tehtiin suht isona osana; jalat, korvat ja häntä piti piipertää. Ohjetta muokkailin ainoastaan korvien osalta. Yritin virkata ohjeen mukaan, mut ei musta ole kyllä virkkuriksi, joten äkkiä lensi koukku nurkkaan ja päätin neuloa korvatkin. Reunan virkkasin punaisella sentään.



Tässä sitä istuskellaan...



Ja tässä tutkitaan luontoa. Vesisateessa tietenkin.


Elliksi hänet on nimetty. Tytär halaili innokkaasti jo päätöntä torsoa ja hoki, kuinka ihana se on, ehkä menee hänelle.